Beau Marché

Posted in Beau Marché, Beau Marché Café à Vins, Presse by Beau Marché on December 5, 2011

CAFÉ+RESTAURANT 3. DEC. 2011 KL. 12.15

Hemmelig vinbar er en dejlig overraskelse

Frankofil café leverer en dejlig oplevelse, men priserne trækker ned.

POLITIKEN SYNES

Politiken synes
Drikkevarer Øl, vin, cremant, san pellegrino, friskpresset appelsinjuice, kaffe og te.
Prisniveau Middel med et par dyre indslag.
Adresse Ny Østergade 32, Kbh. K.
Åbningstider Mandag – tirsdag 12-18. Onsdag 12-22. Torsdag – lørdag 12-22. Søndag lukket.
Menu Croque monsieur, croque madame, sandwich med tun eller gedeost. Salat med gedeost eller bøffelmælksmozzarella, tomater og basilikum.


BEAU MARCHÉ CAFÉ À VINS

Madglæde: Maden er god. Man kan få lettere anretninger til omkring 100 kroner. Men tag den store pung med, hvis du vil have varm mad, som ikke serveres hver dag.Kaffehygge: Et godt sted, hvis man vil slippe lidt væk fra mylderet i Indre By. Sammenlignet med nogle af de andre cafeer i området er kaffen og den hjemmelavede kage til at betale!

Det er en af de hyggeligste små cafeer/vinbarer i Indre By. Alligevel er der nok mange københavnere, som ikke er klar over, at stedet findes. Det er i alt fald den følelse, man får, når man bevæger sig væk fra de velkendte stier i Ny Østergade og ind i den skæve ældre gård, hvor Beau Marché Café À Vins gemmer sig.

De fire søskende bag stedet er vokset op i Frankrig og er inspireret af landets livlige markeder, hvilket smitter af på den hjemlige atmosfære. Her er billeder af vinmarker med modne druer.

Det lille udvalg af lette retter bærer hovedsagelig franske navne som husets croque monsieur, der selvfølgelig ikke komponeres med danbo, men gruyère ost. Og emaljen på de røde borde er slidt på sydeuropæisk facon. Beau Marché er nemlig søster til møbelbutikken ved siden af, så den rustikke charme er ikke tilfældig. Men heller ikke så arrangeret, at det bliver pyntet.

Fransk simremad
Af og til kan der dufte af ristet brød fra det åbne interimistiske køkken, hvor personalet maver sig rundt om hinanden for at få bordpladsen og de elektriske kogeplader til at række.

Normalt serverer de også ‘dagens hapser’ med eksempelvis laks eller foie gras til 98 kroner. Men denne regnfulde lørdag er der i stedet klassikeren fra Bourgogne, boeuf bourguignon på aftenkortet, hvilket bestemt ikke gør noget. For findes der noget bedre på denne årstid end fransk simremad?

Retten, som Beau Marché bestiller hjem udefra, smager helt, som den skal. Der er ikke sparet på kødet, der i dette tilfælde er okseinderlår. De møre trevler ligger i en kraftig sauce med perleløg og små tern af gulerødder.

LÆS OGSÅ Nyåbnet café serverer byens absolut bedste kager

Kartoffelmosen smager dejligt. Den bliver ikke for tung, men er desværre lun i stedet for rigtig varm og en anelse let saltet. Portionsstørrelsen er passende til mig, men veninden bliver ikke ordentligt mæt, og det er ærgerligt. For på en café er 175 kroner forbavsende mange penge for en sammenkogt ret, der ikke kræver så meget arbejde at frembringe.

Hun bestiller derfor en charcuterietallerken med et gedigent udvalg af oste (68 kroner): en god salt gruyère, en cremet brie og gylden fastost med nøddeagtig smag samt et par saftige lunser skinke, der er modnet med rosmarin. I brødkurven ligger en håndfuld lune skiver ristet brød, stænket med salt og en rigtig god olivenolie.

Hyggelig totaloplevelse
Atmosfæren er rar i det dæmpede skær fra de levende lys. Det er svært at høre, hvad veninden siger på grund af den julefrokost, der klinker snapseglas og holder skåltaler rundt om det elegante langbord midt i lokalet. Men jeg har til gengæld fået sødt selskab af en hjemmebagt chokoladekage med kraftig smag og en dejligt blød kerne (35 kroner).

Maden er god. Men hovedretterne sender regningen i vejret. Den lander på 593 kroner inklusive to gange kaffe (latte: 30 kroner, cortado: 25), et middelgodt glas husets vin (50 kroner) og friskpresset appelsinjuice (35 kroner), hvor det lille glas kun er halvt fyldt. Men vi har haft en god aften.

Beau Marché leverer en hyggelig totaloplevelse, hvor man flankeret af en væg til væg-vinreol kan nippe til et større udvalg af druer på glas. Og der er jo ingen, der siger, at man partout skal spise sig gennem hele kortet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: