Beau Marché

Beau Marché mon amour

Posted in Presse by Beau Marché on November 16, 2010

kbh magasin

BilledetekstDet er sjovest at besøge Beau Marché, hvis man har penge med. Men man må også gerne bare komme forbi og drømme sig sydpå. | Fotograf: Sandra Åberg/www.sandraaberg.com  Skrevet af: Josefine Ørskov den 29. okt 2010

Pas på med at falde pladask for Indre Bys nye frankofile indretningsperle

Savner du sydeuropæisk charme i din kolde københavnerlejlighed og har du overskud på indretningskontoen?

Så læg lørdagsruten forbi et af byens absolut smukkeste butikslokaler i Ny Østergade. Er du derimod fattig som os andre, må vi advare om, at hun er en dyr dame, hende Beau Marché i nr. 32.

Med højt til luftet, lækkert lysindfald fra gård og gade og et perfekt patineret plankegulv, der knirker karakteristisk, kommer udvalget i Indre Bys nye frankofile indretningsperle virkelig til sin ret.

Bag butikken står de to yndige søstre, Elisabeth og Julie, der på baggrund af en opvækst hos danske forældre i Frankrig har udviklet en eminent sans for patineret æstetik i kombination med moderne industrielt design.

magasinetkbh-8077.jpg

Rå metalkasser (275,-), gammel fransk ramme (600,-), træbakker (250,-) og en moderne dansk designplakat (1150,- i ramme)

Hos Beau Marché (“smukt marked”) går fabriksnyt og gamle lopper hånd i hånd på eleganteste vis. Rustikke franske caféstole i patineret metal ved siden af moderne spansk design i pangfarver og så en klassisk dansk designplakat i douche farver på væggen. Sydeuropa er kommet til det kolde Nord.

magasinetkbh-8099.jpg

Spanske Patricia Urquiola har designet stolen, som produceres i Italien og fås i et væld af farver (4500,-)

Har du også hang til Paris, Pastis og Piaf er Beau Marché bestemt et besøg værd. Da KBH dimsede rundt i butikken i en lille time, flød der kun franske flødetoner fra højtalerne. Og vi ku’ li’ det!

magasinetkbh-8166.jpg

Vind og vejr har patineret disse cafestole på helt autentisk vis (1495,-)

Det bli’r i familien

Da de damer besluttede at rykke rødderne fra Frankrig til Ny Østergade var det en ekstra bonus, at lillebror Christian i samme ejendom fandt det perfekte lokale til den franske vin- og tapascafé, han havde drømt om at åbne.

magasinetkbh-8088.jpg

Bag ruderne til højre åbner lillebror Christian fransk café i november

Caféen, som i skrivende stund skulle åbne om tre ugers tid, skal naturligvis adlyde navnet Beau Marché Café og bliver med sin centrale beliggenhed formentlig et sted, der næste sommer vil trække fulde huse til den store solrige gård, hvor man som udespisende sidder i behagelig læ af de omkringliggende huse.

magasinetkbh-8169.jpg

Måske ligger næste sommers hot-spot i gården bag Ny Østergade?

Vil du se mere, så stik selv hovedet forbi Beau Marché. Det er selvfølgelig sjovest, hvis du har tasken fuld af tusindkronesedler, men mindre kan også gøre det. Og for byens frankofile hoveder er det lidt ligesom at komme hjem.

magasinetkbh-8128.jpg

Det smukke butikslokale er i to niveauer. Her set fra øverste plan. (sort bordlampe 2905,-)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: